wie is radix?

Lot Jansen (1982) begon haar eerste jaar Podiumtechnieken aan het Rits om vervolgens de sprong naar dans/choreografie te maken. Ze studeerde in 2007 af aan het Hoger Instituut voor dans te Lier, optie choreografie. De beeldende benadering van beweging op scène inspireert haar, evenals dansinterventies in een specifieke ruimte. Ze werkte o.a. samen met Marc Vanrunxt, Filip Van Huffel en Lu Marivoet. Lots interesse voor de link tussen beweging en ruimte bracht haar bij een verdieping in de theatervormgeving (POPOK 2008-2009). Eigen onderzoek en creaties zijn !Co LAPse KoDe (2012), p-tween (2007), L211 en untrimmed Nails (2005). Naast creatieprojecten geeft Lot ook creatieve ateliers en workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen in opdracht van MOVart DCJ, cc De Westrand te Dilbeek, Huis van Culturen en sociale samenhang te Molenbeek, GC Ten Noey, Coreo te Overijse en verschillende freelance opdrachten.

Delphine Dutoit (1982), volgde de theateropleiding aan het Rits en studeerde nog een jaar aan de Kleine Academie. Ze speelde en werkte mee aan verschillende voorstellingen: als actrice aan het Rits in Brussel, als danser bij Fabuleus in de voorstelling Kievielaviedekie, als maker in een sociaal artistiek project bij de Pi- anofabriek en Les Brigittines. Als maker en speler werkte ze aan de voorstelling Schoon Zicht bij theaterge- zelschap DColté en creëerde het beeldend bewegingstheater voor kleuters Geknipt sur mesure bij vzw/asbl Mangrove-Tentactile. Delphine leidde een intercultureel creatieproject: vanuit woord, beeld en geluid ontstond een theatervoorstelling van en met kinderen in Dumaguete in de Filippijnen. Hiernaast regisseerde Delphine ook heel wat projecten met kinderen en volwassenen in o.a. De Vaartkapoen, GC Ten Noey, Huis van Culturen en Sociale Samenhang, gaf workshops en doceerde aan verschillende acade- mies. Nu werkt ze als theaterdocente in de Academie voor Woord en Muziek in Sint-Agatha-Berchem.

José de Jong (1985) ruilde Nederland in 2003 voor Brussel om theater te studeren aan de Kleine Academie. José maakte en speelde in verschillende theaterproducties (oa. La Toute Grande van vzw Brolavoir in 2008, in 2009 Schoon Zicht van DColTé en I thought i’d take a walk today voor Amsterdam Fringe) en speelde mee in de kortfilm L’oeuil Tambour in 2008). Ze maakte samen met Riet De Meutter een korte documentaire over arbeidszorg in Brussel en een multimediale voorstelling met nieuwkomers. Ze gaf workshops en maakte voorstellingen met kinderen, jongeren en volwassenen in GC Nekkersdal (Laken), Het Huis van Culturen (Molenbeek) en GC Ten Noey (Sint Joost). In 2009 startte ze de studie Taal- en Letterkunde aan de VUB, waarbij ze binnen de afstudeerrichting Theaterwetenschap een masterpaper schreef over sociale theaterprojecten met jongeren in Uruguay, Colombia en Boliva (2013).

Advertisement