Poezentroost

In het kader van Staycation Brussels en de Zomer van Jette gaat Radix een samenwerking aan met film- en theatermaker Laura Vandewynckel

Alle praktische informatie en speeldata vind je hier.

“Poezentroost” is een participatief en hybride documentaireproject waar theater, animatie en participatieve performance samenkomen. In dit project wordt het zondebokmechanisme tot op het bot ontrafelt.

In het project “Poezentroost” laten we ons inspireren door oude Vlaamse tradities. Tegenwoordig zijn het gezinslievelingen, maar dat was een kleine eeuw geleden lang niet het geval. Van de middeleeuwen tot begin twintigste eeuw waren poezen over heel Vlaanderen (bij uitbreiding Europa) verre van populair. Ze werden met heksen en de duivel geassocieerd. Met hun stille bewegingen, plotse aanwezigheid en oplichtende ogen joegen ze mensen de stuipen op het lijf.

Tijdens de maand augustus bouwen wij een hulpeloos, toegetakeld en toch heel charmerend en aandoenlijk poppenwezen. De coronamaatregelen dwingen ons om de pop te automatiseren, wat poppenspel op veilige afstand mogelijk maakt. Wij willen de kat ook zo uitrusten dat ze zichzelf virusvrij kan likken. In de loop van augustus zullen een aantal testwandelingen en interventies opgezet worden. De interventies worden gedocumenteerd en gemonteerd tot een toegankelijk en entertainend filmverslag. Deze film zal in het najaar gescreend worden in GC Essegem.

De poes laat zich leiden door wie en wat op haar pad komt. Wordt zij verwelkomd in een huis of wijk, wordt zij ergens buitengegooid, wordt zij opgepikt door een wagen… wij volgen haar in haar pootsporen.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s