KLASH-the game

 

We creëren een theatraal spel met en voor de eerste graad van het secundair onderwijs.

Het spel weerspiegelt het Brussel van vandaag. Jongeren bewegen zich over een levensgroot spelbord. Stapje voor stapje komen ze de grootste uitdagingen van het leven in de stad van vandaag tegen en worden ze als vanzelf  meegenomen op een ontdekkingstocht waarin ze hun strategieën en oplossingen en dromen kunnen formuleren om samen te ‘overleven’.

Op een leeftijd waarop er veel verandert (12-14 jaar) mag er best eens bewust worden stilgestaan bij alle nieuwe aspecten die op je afkomen. Thema’s die op een speelse manier aan bod komen zijn: mobiliteit, samenleven/vriendschap, verantwoordelijkheid, respect voor je omgeving, vrijheid en de grenzen daarvan, de uitdagingen van de sociale media, de (vaak negatieve) beeldvorming over Brussel.

Saaie afspraken worden uitdagende spelregels, grenzen mogen in deze veilige context rustig eens overschreden worden, om samen al spelend tot de juiste limiet te komen, vol verse ideeën voor de stad van vandaag en morgen.

Het uiteindelijke spel wordt gespeeld op een relevante locatie in de buurt van de school. Om op het spelbord te ‘overleven’ in Brussel zullen de pionnen én hun helpers in het publiek het samen tot een goed einde moeten brengen. Tijdens het spel wordt samen met de jongeren een lied/song over Brussel ontwikkeld dat aantoont dat het spel tot een goed einde is gebracht en de klas ‘BXLProof’ is. De song wordt aan het eind van het spel beluisterd, de jongeren krijgen een sticker met een QR-code, om hun lied ook later te kunnen beluisteren.

De songs die tot nu toe gemaakt zijn door Brusselse leerlingen vind je hier

met de steun van De stad Brussel en de VGC                 BXL_logo_horiz_FILET_FR_NL_300          vgc_logo_n_verticaal_zwart

foto twister