DUO#2

De lijn volgen. Doorbreken. Toch doorgaan. Lijnen worden hoeken. Sneller nu. Een cirkel tegenkomen. Rollen. Botsen. De ander. Stilte. Vreemde geluiden. Hetzelfde doen. Herhaling van een vorm. Verandering in tempo. Zoeken naar verrassing, naar vervreemding, naar volgzaamheid en een eigen parcours. Samen vindingrijk tegendraads. Tot het klopt.

DUO#2 is een beeldende bewegingsvoorstelling voor kleuters (4+). Vanuit de overtuiging dat een kinderlijk verhaal niet altijd nodig is om een jong publiek te boeien, is DUO#2 het resultaat van een zoektocht naar speelse abstractie voor kleuters. Na iedere voorstelling spelen de kleuters zelf op het speelvlak een abstract spel van vorm en kleur door het spelmateriaal in beweging te zetten.

een korte compilatie van de voorstelling vind je op https://vimeo.com/331539279

 

ABSTRACTIE VOOR KLEUTERS?

Omdat het een uitdaging vormt die niet alledaags is en de fantasie van de kleuter niet reduceert tot sprookjes of verhaaltjes waarvan wij, volwassenen, denken dat het tot de verbeelding spreekt. Omdat het breekt met de gangbare verwachtingen. Omdat een kleuter anders kijkt dan een volwassene. Omdat abstractie juist ruimte geeft een eigen verhaal te maken.

Na de voorstelling krijgen de kleuters de tijd om samen met de makers te experimenten met de materialen op scene.

de technische fiche vind je hier: duo#2