Blabo

Blabo School is een intensief traject dat balanceert op de grens tussen kunst en wetenschap. Met als uitgangspunt het thema ‘Energie’, neemt het Brusselse leerlingen van het vierde leerjaar mee op een creatieve en talige ontdekkingsreis langs verschillende kunstdisciplines met als resultaat een collectieve performance.

Wat is energie voor jou? Verandert energie? Op welke manier gaan we om met energie? Hoe pakken kunstenaars het thema energie aan in hun werk? In gesprekken, ludieke opdrachten, experimenten en korte schrijfoefeningen vormen we hierop een antwoord. In de kunstateliers gaan de leerlingen deze eerste twee dagen aan de slag met de drie kunstenaars vanuit hun eigen beleving en perspectief op energie. De ideeën van de kinderen krijgen vorm in artistieke creaties, zowel in beweging, beeld en video. 

Als alle klassen dit intensief traject hebben doorlopen, volgt nog een laatste repetitie voor elke groep, in de theaterzaal met techniek, en dan een gemeenschappelijk en feestelijk slotmoment; Drie performances in het teken van energie, met in totaal 120 leerlingen op het podium, voor een zaal vol ouders.